Taller d’història oral “Veus en Moviment”

Des del grup de l’Arxiu Històric del Foment Hortenc ens arriba aquesta proposta: un taller formatiu sobre tècniques per recollir, tractar i conservar la nostra història a partir de la memòria oral i col·lectiva.

DILLUNS 28 de gener a les 18h al FOMENT HORTENC
DIMECRES 5 de febrer a les 18h als LLUÏSOS D’HORTA

Aquest curs-taller proposa als participants introduir-se en la metodologia de la Història Oral, analitzar les potencialitats que té per tal d’avaluar diferents projectes basats en la construcció i utilització de fonts orals i dissenyar la seva pròpia estratègia de treball.

(more…)

Teatre – PRESAS de Verónica Fernández i Ignacio del Moral

Deu dones empresonades durant els anys 40 per motius diferents (robatori, prostitució, adulteri, política…) malviuen passant fred, gana i sense atenció mèdica.
Cada deu anys el bisbe concedeix l’indult a una reclusa. Totes elles viuen amb l’esperança de ser l’escollida, però només una sap que té més possibilitats que la resta.
Totes elles viuen castigades per la seva condició de dones i per la injustícia general d’un sistema patriarcal i totalitari.

📅 Gener 31, Febrer 1 i 2
⏰ divendres 21:30h, dissabte 21h, diumenge 18h
📍 Foment Hortenc (Alt de Mariner 15)
VENDA D’ENTRADES AQUÍ Preus soci 9€ i no soci 12€

(more…)

EN PATUFET a “El teu primer Foment”

Dins d’una botigueta de queviures, reviurem les aventures d’En Patufet. Coneixerem a la mare, al botiguer, al bou despistat i a un núvol que es plou a sobre. Tot amanit amb una escenografia plena de sorpreses i cançons, la Petita Brownie us presenta aquest conte per tots conegut.

📅diumenge 26 de gener ⏰12h
📍Foment Hortenc (Alt de Mariner 15)
🎟Socis Foment 3€, Membres 1r Foment 4€, no socis 5€
(entrades 1h abans de l’espectacle al Bar del Foment).

(more…)

Notícies

Els Pastorets a l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron

Com cada any, ahir una delegació del Foment Hortenc va anar a l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron per representar fragments dels Pastorets davant dels nens i nenes que estan lluny de casa seva! Els seus somriures per nosaltres són or. Gràcies a tots qui col·laboreu en aquesta magnífica tradició!

Llegir més

Presentació de la novel·la “Jugar-s’hi la vida”

Aquest passat diumenge hem jugat en la presentació de la nova novel·la negra de Màrius Serra “Jugar-s’hi la vida”. Gràcies al Màrius Serra i a l’Oriol Comas per aquesta tan amenitzada presentació. Després hem gaudit d’un petit brindis per celebrar el Nadal.

Llegir més

Consell Obert del 2 de desembre

Ahir va tenir lloc un altre Consell Obert, una iniciativa de transparència del Consell del Foment Hortenc per apropar l’òrgan de govern de la nostra institució als socis. S’ha seguit l’ordre habitual d’una junta ordinària, s’han tractat temes del dia a dia i s’ha garantit un petit torn de paraula perquè els assistents puguin dir …

Llegir més

COMUNICAT SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

Amics i amigues, Hem rebut amb tristesa i indignació la noticia de la dura condemna que s’ha dictat contra representants polítics i d’associacions cíviques pels fets ocorreguts a la tardor de l’any 2017. Rebutgem enèrgicament aquesta sentència, que condemna la voluntat col·lectiva d’una part molt significativa del nostre poble, expressada repetidament durant aquests anys de …

Llegir més