«

»

Taller Escola de Teatre 2019

Us presentem les propostes de l’escola de teatre infnatil-juvenil del Foment Hortenc d’aquesta temporada 2018-19. No us ho perdeu aquest talent que comença a desbordar dels menuts i joves de la casa!. Preu únic de entrada: 3€ (entrada vàlida per a totes les representacions).
 


GRUP MINIS (dissabte 15 de juny)

Aquest final de curs els minis ens hem convertit en els nostres personatges de contes preferits! Ens hem adonat que cada vegada hi ha menys infants llegint a Can Mariner, per això hem volgut actuar. Viurem una gran aventura acompanyats de la Carme, una bibliotecària, que ens ajudarà a redescobrir la màgia dels contes!Vols conèixer els protagonistes de la gran aventura? Vols saber tot el que faran perquè ningú oblidi mai els contes? Vine el dissabte 15 de juny al Foment Hortenc!

Grup del dijous a les 16.30h, amb l’obra: Per què hem canviat de conte?
Actors i Actrius: Ona Fernández, Mara Jofre, Naia Marin, Arlet Antonijoan, Martina Hümmer, Clara Jofre, Abril Reig, Quim Reig, Mia Moncau, Noel Pardo, Adriana Tipe, Nerea Juvenalda, Adrià Miro, Berta Miro.

Grup del dimarts a les 18.00h, amb l’obra: L’encanteri dels llibres!
Actors i Actrius: Estel Tarraga, Marçal Estragés, Pol Camara, Laura Prieto, Nil Moll, Martina Fernández, Adrià Mayor, Joel Álvarez, Neus Benmansour, Carlota Domínguez, Cloe Pérez, Sara Zencher, Queralt Martínez, Mireia Martínez.

Direcció: Maria Milian

Vols saber-ne més?
Els mins van escollir els personatges que volien representar i, a partir d’aquí, vam crear l’obra. Al llarg dels assajos hem comptat amb l’ajuda de la Carme, una bibliotecària que ens ha anat enviant missatges de veu per anirmar-nos i donar-nos consells. Gràcies a ella i a tot l’esforç que hem fet per atrevir-nos a parlar fort, a pujar dalt de l’escenari, a fer gestos, a moure’ns tranquil·lament sense vergonya… aconseguirem que la biblioteca de Can Mariner torni a estar plena de gom a gom!
Tot i ser petits i tenir poca experiència dalt de l’escenari, els minis ho han donat tot per fer un gran espectacle! Ballaran, cantaran, actuaran… en fi, us faran gaudir del teatre!


GRUP PETITS

Informació no disponible

Direcció: Héctor Vidondo


GRUP MITJANS

DUES HISTÒRIES DE TERROR. Un anunci enverinat / La fórmula màgica (a partir de textos d’Adelaida Frías)

Actors i actrius: Un anunci enverinat: Naira Mosqueira, Liam Farssac, Mar Sánchez, Adriana Garcia, Jaume Lacuesta, Greta Carnero, Arnau Fransi, Martina Aixuan, Pol Rosas, Meritxell Resina, Adrià Pont. La fórmula màgica: Berta Mas, Marta Cervelló, Joana Pont, Pablo Zamorano, Carlota Cantero, Etna Alvarez, Leire Almansa, Júlia Gómez, Aina Grau.

Direcció: Laura Pujolàs i Jordi Centelles

Vols saber-ne més?
Fa uns mesos, quan vam començar a encarar el muntatge de l’obra de final de curs del grups de Mitjans del Foment Hortenc, vam preguntar a tots els seus alumnes quines eren les seves inquietuds i predileccions a l’hora d’encarar el muntatge. Després d’una estona de deliberacions i suggeriments, tot el grup va coincidir en que volien fer quelcom del gènere de terror. Poques vegades han estat tots d’acord en una mateixa proposta. Així doncs, a partir d’un parell de textos de l’autora Adelaida Frías, hem fet una obra basada en aquest gènere amb alguns tocs d’humor. A més, hi hem afegit diverses coses de collita pròpia i hem situat les històries en un lloc molt i molt proper. Esperem que us ho passeu … de por! 

Nota dels professors: Als professors ens agrada puntualitzar que les obres de final de curs no són un espectacle acabat (les hores d’assaig i la producció no són les que es tindrien en el muntatge d’una obra), sinó que són un exercici més de les classes de teatre, on els alumnes poden posar a prova les eines i recursos que han anat exercitant durant el curs i veure la reacció que generen en el públic. Sempre  treballem a partir de les inquietuds dels alumnes, al llarg del curs expliquem diferents mètodes i recursos interpretatius, sempre des de la vessant més lúdica. També aprofundim en altres aspectes que el teatre ens ofereix com per exemple: afavorir el desenvolupament personal i la confiança en un mateix, desenvolupar les capacitats imaginativa, comunicativa, vocal, d’escolta, de coordinació i ritme dels i les participants i fomentar les relacions de grup i el treball en equip.Cal admirar la valentia de tots ells, Mitjans i Grans, per mostrar-se en públic dalt d’un escenari i fer-nos creure en la màgia del teatre. Esperem que en gaudiu!


GRUP GRANS

VARIACIONS

Actors i actrius: Alex Piedras, Oxana Climent, Berta Reñé, Joana Alonso, Bruna Martínez, Mar Gonzalez, Anna Villanueva, Ariadna Lancho, Maria Roig, Rubén González, Biel Lacuesta, Elena Maestro, Oriol Arboix, Alex Manzanares, Judith Barneda, Judith Aused, Alícia Lopez, Angel Cano, Belén Turón.

Direcció: Laura Pujolàs i Jordi Centelles

Vols saber-ne més?
Variacions no neix de cap idea en concret. Variacions és un recopilatori de moltes idees variades. N’hi ha de sorgides de diverses improvisacions fetes a la classe i que s’han anat perfilant com a escenes de l’obra, hi ha alguns textos de Karl Valentin, de les T de Teatre o dels Monty Python i fins i tot, una coreografia  la de la película “Bande à part” de Jean-Luc Godard, icona del cinema d’autor. Un dels aspectes que hem volgut remarcar en l’obra és que tot havia de sortir de la feina interpretativa dels actors i les actrius, és a dir, que l’escenografia i el vestuari auster no es degut a la manca de temps o de pressupost, sinó per obligar als intèrprets a explicar-nos una història únicament a travès del seu treball. Tots els sons, músiques i altres efectes que estem acostumats a veure en teatre, han sigut substituïts pel treball dels actors, deixant només l’imprescindible. Així doncs, cal remarcar el mèrit de la feina dels alumnes en aquest muntatge perquè tot el pes de l’obra recau en ells. Som davant d’una obra de teatre total, on només veurem actors i actrius desenvolupant la seva feina. Som a punt de veure un clar exemple on “el teatre és l’art de l’actor”.

Nota dels professors: Als professors ens agrada puntualitzar que les obres de final de curs no són un espectacle acabat (les hores d’assaig i la producció no són les que es tindrien en el muntatge d’una obra), sinó que són un exercici més de les classes de teatre, on els alumnes poden posar a prova les eines i recursos que han anat exercitant durant el curs i veure la reacció que generen en el públic. Sempre  treballem a partir de les inquietuds dels alumnes, al llarg del curs expliquem diferents mètodes i recursos interpretatius, sempre des de la vessant més lúdica. També aprofundim en altres aspectes que el teatre ens ofereix com per exemple: afavorir el desenvolupament personal i la confiança en un mateix, desenvolupar les capacitats imaginativa, comunicativa, vocal, d’escolta, de coordinació i ritme dels i les participants i fomentar les relacions de grup i el treball en equip.Cal admirar la valentia de tots ells, Mitjans i Grans, per mostrar-se en públic dalt d’un escenari i fer-nos creure en la màgia del teatre. Esperem que en gaudiu!