«

»

COMUNICAT SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

Amics i amigues,

Hem rebut amb tristesa i indignació la noticia de la dura condemna que s’ha dictat contra representants polítics i d’associacions cíviques pels fets ocorreguts a la tardor de l’any 2017.

Rebutgem enèrgicament aquesta sentència, que condemna la voluntat col·lectiva d’una part molt significativa del nostre poble, expressada repetidament durant aquests anys de manera respectuosa i pacífica. Tanmateix, no oblidem que hi ha persones concretes que veuran truncada la seva vida i és per això que, com a President del Foment, vull expressar la meva solidaritat amb els condemnats i les seves famílies, amb el convenciment que aquest sentiment és compartit per la majoria dels nostres socis, sigui quina sigui la seva opció política o la seva identificació amb una idea de país.

El Foment és un centre de promoció cultural, de solidaritat, de debat d’idees i el lloc comú de socis i sòcies que han de poder expressar-se sempre en llibertat. Per això no podem entendre que l’exercici pacífic i democràtic de drets fonamentals, amb la participació de més de 2 milions de persones, hagi de rebre cap càstig.

Finalment, davant la convocatòria de vaga i les diferents mobilitzacions previstes pel proper divendres, us informem que el Consell ha decidit que la casa romandrà tancada i se suspenen les activitats.

Josep Lluís Santamarta
President del Foment Hortenc