«

»

Gran Concert de Guitarres 2022

L’Orquestra de Guitarres de Barcelona torna al Foment amb el concert del 2022, acompanyada aquesta vegada de l’Orquestra de Cambra de Guitarres de Praga.
Tot un privilegi per la nostra entitat.

Més informació

📅 10 de Juliol
⏰ diumenge a les 18h
🎟️ Preus socis 12€ i no socis 15€


Venda d’entrades presencial dimarts i dijous a partir del 21 de juny de 18 a 20 h, al vestíbul del Foment. Venta online a partir del 21 de juny a les 18 h.

Orquestra de Guitarres de Barcelona

Ja fa mes de 30 anys, el seu fundador i director, Sergi Vicente, va empendre una experiència pedagògica que, amb el temps, s’ha convertit en un gran projecte professional. Pioners en el aquest gènere, s’han consolidat com a una referència per a totas les orquestres de guitarras del mon.
Aquesta original formació orquestral, fruit d’un constant treball d’investigació, adaptació i interpretació, ha realitzat més de 800 actuacions, interpretant un ampli repertori que inclou obres de compositors de tots els periodes musicals.
Durant aquests anys, han format part de l’orquestra uns 200 guitarristes de diverses nacionalitats. Alguns han desenvolupat una brillant carrera com a solistas i un quants han estat seleccionats per a formar parte de la “European Guitar and Mandolin Youth Orchestra”.
Han col·laborat com a solistas, numbrosos instrumentistes, alguns de destacat prestigi internacional:
Com els violinistes E. Tieles, Ala Voronkova i Gilles Apap, o la pianista Olga Kobekina.
A part de tocar en les més prestigioses sales i participar en relevants Festivals de tota Espanya, l’Orquestra ha mantingut sempre un reconeixement i intensa activitat internacional: a l’any 2000 “Festival Internacional de Guitarra de la Habana”. Al 2003 va realizar una gira per diferents ciutats de Rússia. Al 2009 i 2011 culminà amb gran éxit dues gires als EE.UU. Varies participacions en “Rencontres Musicales de la Mediterranée” a Córcega. Al 2019-20 a Bulgària i al “Festival de Guitarra d’Andorra”. També son destacables les seves actuacions a Roma, París i Viena.

Orquestra de Guitarres de Càmara de Praga

L’Orquestra de Guitarres de Cambra de Praga (PKKO) va ser fundada en el canvi de mil·lenni pel mestre i director d’orquestra Vladimír Novotný. A poc a poc, ha crescut fins a convertir-se en uns vint entusiastes de la guitarra en l’actualitat, que han tingut diversos èxits en concursos d’escoles d’art o fins i tot es guanyen la vida amb la música.

El repertori de l’orquestra originalment va ampliar des de simples arranjaments de cançons renaixentistes i música llatinoamericana fins a música de cinema i arranjaments a la frontera entre el swing i la música pop, fent-la única en el món de les orquestres de guitarres. A més de guitarres clàssiques, també tenim guitarres soprano, baix i mandolina en l’orquestra.

En 2010 llancen el primer CD de perfil reeixit Vol 1. En 2012, va seguir el segon CD Vol 2 i es va gravar un vídeo professional per a la cançó Badinerie de J.S.Bach.

Participen en festivals internacionals de guitarra i mandolina cada any, la qual cosa els permet no sols inspirar-se, sinó també visitar molts destins interessants. El destí més llunyà va ser una gira per Hong Kong i Singapur, que van fer en 2016.

Durant la seva existència, l’orquestra ha aconseguit visitar el Guitarfest en Omis, Croàcia, el festival en Deinze i Ghent, Bèlgica, a França van fer concerts en Avinon, París i Remiremont, i Alemanya, on participàren en festivals a Frankfurt am Main i Bruchsal. En 2018 van tenir l’honor de visitar el festival en Solarin, Sicília, i en 2019 van ser a Echternach a Luxemburg. A casa, els seus majors èxits inclouen la participació en el festival multigènere Guitar Across Genres en 2017 i 2021. El 2020, PKKO va guanyar el primer premi en el concurs d’orquestra de guitarres en Gomel, Bielorússia. En la temporada 2021/22, l’orquestra va gravar un nou vídeo musical i va treballar en el canvi de repertori; al desembre, està preparant un gran concert d’orquestres de guitarres txeques a Praga. A l’estiu de 2022 l’orquestra se’n va a Barcelona i a la tardor torna a ser convidada al festival d’orquestres de guitarres de Deinze, Bèlgica.

A més dels concerts regulars, també els agraden els esdeveniments benèfics i amb la seva música han secundat, per exemple, al Cystic Fibrosi Club, Adoption near, Konto Paraple o Capuchins en Hradčany. També se’ls va ocórrer la idea de transmetre la seva alegria per la música als nens que es troben en una situació de vida difícil i no poden comprar una guitarra per si mateixos. En 2018, implementen el projecte solidari Guitars for Children, en el qual recapten fons per a la compra de divuit guitarres a través d’una campanya de micromecenatge, que lliuren als centres de baix llindar People in Need, on els nens poden passar el seu temps lliure de manera significativa.

PROGRAMA

-I-

“ORQUESTRA DE GUITARRES DE BARCELONA”

Sergi Vicente (Director)

“Españoleta”    …………………………………………………….  G. SANZ                   

“Concert en Fa m, BWV 1056” ………………………….. J. S. BACH

                        Allegro –  Largo – Allegro

Olga Kobekina (clave)                                                                                         

De  “Suite Ibérica” …………………………………………..  S. VICENTE

                        Rumbas

Zapateado

“La Muerte del Angel”    …………………………………….  A. PIAZZOLLA

“Danza del Sable”……………………………………………. A. KHACHATURIAN

-II-

“ORQUESTRA DE CÁMARA DE GUITARRES DE PRAGA”

Vladimir Novotný (Director)

Sonata K 380 ……………………………………..D. SCARLATTI (arr. V. Novotný )

 Slavonic  Dance  No 2 op 46 …………………..  A. DVORÁK (arr. J. Joubert)

La Soupe Aux Chaux …………………………… R. LEFEVRE  (arr. T. Boril)

Bugattistep .……………………………………….J. JEZEK (arr. K. Kotek )

Adiós Nonino ……………………………………..A. PIAZZOLLA

All of me………………………………………….. SIMON & MARKS (arr. Chan Yuk Fan)

Techno  ………………………………………….  J. KINDLE

He Reigns ………………………………………   K. FRANKLIN (arr. V. Novotný -M. Nosek)

The Boy Does Nothing …………………………. A. DIXON (arr. T. Boril)

The loneliest Monk ………………………………V. WOOTEN (arr. T. Boril)    

The Heyser Bulgar………………………………..Traditional (arr. Sh. Bustan)

-III-

“ORQUESTRA DE GUITARRES DE BARCELONA” + “ORQUESTRA DE CÁMARA DE GUITARRES DE PRAGA”

“Canción de Cuna” …………………………………………….   L. BROUWER (arr. S. Vicente)

“Danzas Cubanas” …………………………………………….   I. CERVANTES (arr. S. Vicente)

*Arranjaments per a orquestra de guitarres de SERGI VICENTE

A continuació podeu veure algunes actuacions anteriors……