PACE 13 Juny

L’assistència a les conferències-taller es pot fer de manera presencial o virtual i cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç següent: https://www.freeart.info/registrepace

ALLIBERAR L’ART
Toni Fajardo. Presiden de l’Associació Free Art.

Toni Fajardo, coordinador de Free Art i del Projecte PACE, exposarà els referents
ideològics que inspiren les accions creatives comunitàries. A partir de les idees
de Guy Débord o Joseph Beuys, convidarà a fer efectiva la idea que tot ésser
humà és artista o, quant menys, creatiu.

Sobre l’esdeveniment

Antonio Fajardo (Sabadell, 1979) combina les tasques de director artístic de Free Art i Notte e Giorno amb una carrera com a intèrpret de repertori antic, clàssic i contemporani. Compositor d’una òpera, Jordi i el Leviatà (2017), exerceix com a gestor cultural després de postgraduar-se en Polítiques Culturals per la Universitat Oberta de Catalunya (2018).

La seva llarga experiència com a intèrpret internacional (col·laboració amb les companyies belgues Muziektheater Transparant, Bl!ndman Quartett, graindelavoix, etc.) impulsa Antonio Fajardo a proposar l’exercici de la música desde la multidisciplinarietat de la músicateatre.

​Es perfeccionà com a intèrpret líric de la mà de  Maty Pinkas i d’en Carlos Chausson. El seu variat repertori abarca des del repertori polifònic gòtic (Cesena, 2010) fins a l’òpera contemporània (El Paradís de les Muntanyes, Jordi i el Leviatà) passant per les grans obres sacres del repertori clàssic (Bach, Mozart o Beethoven) i el repertori operístic de Monteverdi a Verdi.

Ha col·laborat també amb nombrosos ensembles i orquestres de música antiga tals com l’Ensemble Pygmalion, La Grande Chapelle, Resonet, graindelavoix i Capriccio Stravagante amb els quals ha tingut ocasió d’explorar el repertori del segle XI al XVIII. Ha estat membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (1999-2011).

Ha fet sonar la veu als festivals més importants d’Europa: Musikfest de Berlín, Musica Antiqua de Bruges, Festival Europa (Roma), MA Early Music Festival (Utrecht), Festival de Peralada i d’Ambronay (França), deSingel (Amberes). Ha cantat com a solista a sales com el Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, la sala BOZART de Brussel·les o el Concertgebouw d’Amsterdam entre molts d’altres. Ha treballat sota la batuta de Franz Bruggen, Marc Minkowski, Wim Maeseele, Björn Schmelzer o Skip Sempé.

Les seves creacions i co-creacions Dindirindín! (Teatre de Sarrià, 2021), Club Monteverdi (El Maldà Teatre, 2017), Jordi i el Leviatà (Arbúcies, 2017), Schubertíada al Mestre Morral (Cerdanyola del Vallès, 2016) i POEMARIO (Guissona, 2014) el postulen com a director artístic emergent a l’escena catalana a través de la seva companyia Notte & Giorno.

En la seva discografia destaquen enregistraments tals com La Magdalene, Cecus i Cesena amb graindelavoix per a Glossa Music i La Pellegrina amb Collegium Vocale Gent i Capriccio Stravagante per al segell francès Paradizo.

Recentment ha estrenat l’espectacle ‘Madrigals’ amb la companyia Muziektheater Transparant al prestigiós centre escènic deSingel d’Amberes. Actualement en una gira per Bèlgica, Holanda, França, Alemanya i Itàlia.

Projecta l’estrena de ‘Sempre Neu’ per al febrer de 2023 amb companyia ‘Notte e Giorno’, que dirigeix artísticament, posant en funcionament l’Associació Free Art, per a la promoció de l’acció comunitària escènica. Per aquest motiu està becat per la Generalitat de Catalunya per a la recerca i innovació en arts escèniques i ha rebut el Premi Barcelona 2020 de Creació Comunitària que atorga l’ICUB (Ajuntament de Barcelona).

Podeu trobar informació del projecte en aquest dossier de premsa