PACE

PACE Projecte d’Acció Comunitària Escènica

Hem iniciat una col·laboració amb l’Associació Free Art – Escena Comunitària de Barcelona, que com potser ja sabreu, en el breu temps de vida de l’Associació han estat guanyadors del Premi Barcelona Cultura 2020 d’Acció Comunitària que concedeix l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el projecte Sempre Neu: Nou Winterreise, que estrenaran el febrer de 2023 al Teatre del Foment Hortenc, on l’associació hi té residència.

Ara, amb la voluntat de posar en pràctica una nova manera de construir una peça escènica a partir de la col·laboració i la cultura democràtica, inicien un nou Projecte d’Acció Comunitària Escènica sota les sigles de PACE. Es tracta d’una iniciativa participativa que desplega un cicle de conferències-taller al voltant de la creació de projectes escènics, a través dels quals es farà divulgació de totes les fases i professionals relacionades amb els projectes culturals específicament teatrals (des de la definició del context fins a la concreció dels elements productius, passant pels continguts). Aquestes conferències-taller seran gratuïtes i es destinen a amants i aficionades de les arts escèniques, a estudiantat o professionals que vulguin ampliar coneixements i competències sobre construcció i gestió de projectes i a tothom que vulgui viure de prop el procés de construcció d’un projecte escènic comunitari ja sigui de manera presencial o virtual i tingui ganes de fer realitat una una obra escènica que s’estrenarà al mateix Teatre del Foment Hortenc el 2024. 

La primera fase de conferències-taller s’iniciarà amb una sessió sobre projectes el proper 9 de maig a les 18.30h al nostre Teatre, on també es presentarà el projecte PACE i la col·laboració amb el Teatre Foment Hortenc a mans del coordinador i director de Free Art, Toni Fajardo, i del president del Teatre Foment Hortenc, Josep Lluís Santamarta.

Des del Teatre Foment Hortenc us animem a participar-hi i us emplacem a fer difusió d’aquesta proposta en la qual creiem fermament. 

ASSISTÈNCIA presencial o virtual i cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç següent: https://www.freeart.info/registrepace

🎟️ ENTRADA LLIURE

HORARI A partir de les 19 h (18:30h la sessió del 9 de maig)

STREAMING Les sessions s’emeten en directe i es pengen al nostre canal de YouTube.

FORMAT Totes les activitats convinen una part de conferències amb una de taller creatiu participatiu.

Podeu trobar informació completa en aquest dossier de premsa

DILLUNS 9 DE MAIG
PARLEM DE PROJECTES de 18:30 a 21 h
David Roselló. President de l’APGCC

DILLUNS 23 DE MAIG
CONTEXTOS ESCÈNICS de 19 a 21 h
Toni González . Escena en mobilitat

DILLUNS 6 DE JUNY
POLÍTICA I ESCENA COMUNITÀRIA de 19 a 21h
Laia Serra. Desenvolupament cultural comunitari

DILLUNS 13 DE JUNY
ALLIBERAR L’ART de 19 a 21 h
Toni Fajardo. President de l’Associacio Free Art

DILLUNS 20 DE JUNY
GESTIONAR L’ESCENA COMUNITÀRIA de 19 a 21 h
Jordi Solé i Martí. Consultor cultural

DIMECRES 27 DE JUNY
OBJECTIUS ESCÈNICS COMUNITARIS de 19 a 21 h
Ester Bonal. Directora de Xamfrà. Raval i d’EducArtS