Qui som

photo_6El Foment Hortenc va ser fundat l’11 de juny de 1917 per un grup de membres del Casino d’Horta que volien una nova societat instructiva i recreativa. El primer president va ser Pere Serra i Pau i la primera acció de la Junta, la compra de la casa d’Andreu Sabadell, al carrer d’Alt de Mariner 15, que encara és la nostra seu. L’edifici va ser destruït pel foc el Nadal del 1946 i reconstruït el 1948 amb l’esforç de tots els socis de l’entitat.

Una de les principals activitats és el teatre. El Foment Hortenc programa una mitjana d’entre 7 i 9 muntatges teatrals per temporada a càrrec dels quadres i els directors de l’entitat. A més, acull obres d’altres foment 1companyies i les representacions dels grups de l’escola de teatre, on comencen a donar els seus passos teatrals infants i joves entre els 7 i els 17 anys i també adults dins del taller de teatre de sèniors.

La temporada té dues cites ineludibles. Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, que des de fa més de 30 anys se’n fan diferents representacions al voltant de Nadal, i l’espectacle comicomusical Tomàquet, que es representa, des del 1949, cada mes de maig.

Però no tot és teatre al Foment. Des dels inicis, s’han dut a terme un gran nombre d’activitats diverses com ara concerts, l’esbart, exposicions, esports, balls, fotografia. Actualment, a més del teatre i els diversos tallers/escola de teatre agrupats en franges d’edat (minis, infantil, juvenil i sèniors) hi ha altres activitats més als Foment com balls i festes (primavera, tardor i festa de cap d’any), concerts, futbol botons, jocs de cartes, futbol 7 i cursos de català i ball en línia.

El 2006, l’Entitat va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.